Dolar 35,6801
Euro 37,4781
Altın 3.182,84
BİST 10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne 11°C
Hafif Yağmurlu
Edirne
11°C
Hafif Yağmurlu
Cts 11°C
Paz 8°C
Pts 11°C
Sal 14°C

CHP Merkez İlçe Başkanı Balkanlı’nın Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

CHP Merkez İlçe Başkanı Balkanlı’nın Emekçi Kadınlar Günü Mesajı
7 Mart 2024 15:26
261

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. Balkanlı yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
Bugün, tüm dünyada eşitlik, özgürlük ve adalet arayışının sembolü haline gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamanın, aynı zamanda kadınların karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmenin ve bu sorunları çözmek için atılacak adımları gündeme getirildiği önemli bir gündür. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınların toplumsal hayatta karşılaştıkları engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürmenin ve kadın-erkek eşitliğini sağlamanın önemini vurgulamak istiyorum.

Kadınlar, tarih boyunca pek çok alanda önemli başarılara imza atmış, toplumsal ve ekonomik kalkınmada önemli roller üstlenmişlerdir. Ancak ne yazık ki, kadına yönelik şiddet, cinsiyet eşitsizliği ve ayrımcılık gibi sorunlar, maalesef ülkemizde halen varlığını sürdürmektedir. Bu sorunların üstesinden gelmek için hep birlikte, el ele vermek ve somut adımlar atmak zorundayız.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınların siyasetten iş hayatına, eğitimden sağlığa her alanda eşit haklara sahip olması ve bu haklarını özgürce kullanabilmesi için mücadele ediyoruz. Kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamdaki yerini güçlendirme, onların karar alma süreçlerinde daha fazla söz sahibi olmalarını sağlama ve kadına yönelik şiddetin her türlüsüyle mücadele etme konusunda kararlıyız.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; kadınların hakları, insan haklarıdır ve bu haklar için verilen mücadele, daha adil ve eşit bir dünya için verilen mücadelenin ta kendisidir. Kadınlarımızın yanında olmaya, onların sesi olmaya ve haklarını korumak için çalışmaya devam edeceğiz.
8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ,kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden ve Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler üstlenmiş ve görevlerini başarıyla yerine getirmişlerdir.

Bugün, tüm kadınlarımızın, yaşamın her alanında daha fazla söz sahibi olması, eşitlikçi ve özgür bir toplumda yaşaması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; bu anlamlı günde tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.