Dolar 36,0012
Euro 37,1209
Altın 3.369,70
BİST 9.845,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne 5°C
Açık
Edirne
5°C
Açık
Sal 7°C
Çar 8°C
Per 12°C
Cum 13°C

“Miraç Kandili’ne Erişmenin Sevinç ve Mutluluğunu Yaşıyoruz”

“Miraç Kandili’ne Erişmenin Sevinç ve Mutluluğunu Yaşıyoruz”
25 Ocak 2025 00:23
462

Üç Aylar içerisinde 26 Ocak 2025 Pazar günü akşamı idrak edilecek gecelerden birisi olan “Miraç Kandili”ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık yayımladığı mesajında şunları kaydetti:
“Kandiller; sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı, manevi dünyamızın aydınlandığı en özel günlerdendir. Bu bağlamda üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerden birisi olan Miraç Kandili’ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu bilinçle idrak ettiğimiz Miraç Kandili de diğer kandil geceleri gibi, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güçlenmesine vesile olan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı, milletimizin ve tüm İslam âleminin asırlardan bu yana büyük bir coşkuyla idrak ettiği mübarek gecelerden biridir. Miraç; âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin bir gece Mescid-i Haram’dan Beytül-Makdis’e, oradan da semaya yükselerek Allah’ın huzuruna kabul edildiği hikmet yüklü bir yolculuktur. Bu ulvi seyahat, mucizelerin en büyüğüdür. Miraç adı gibi mucizelerle doludur.
Peygamber Efendimiz (S.A.V); “Receb ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27. Gecesi’dir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur.” buyurmuştur. Bu mucizelere erişmek için bu gece ibadetle geçirilmeli ve nefsimiz zincirlenerek iyi dilek ve temenniler gün yüzüne çıkarılmalıdır. İdrak edeceğimiz Miraç Kandili de diğer kandil geceleri gibi; insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güçlenmesine vesile olan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin asırlardan bu yana kutladığı mübarek gecelerden biridir.
Böylesine mukaddes bir gecenin; millet olarak, ülke olarak kenetlenmeye, birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik içinde yaşamaya, aydınlık yarınlara el ele, kol kola ve omuz omuza hep birlikte yürümeye vesile olmasını temenni eder; ülkemizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutlar, bu gecenin tüm insanlığa huzur ve hayırlar getirmesini dilerim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.