Dolar 28,9246
Euro 31,3039
Altın 1.892,92
BİST 8.096,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne 11°C
Hafif Yağmurlu
Edirne
11°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 5°C
Cum 5°C
Cts 7°C

Prof. Dr. Meryem Aktoz emekliye ayrıldı

Prof. Dr. Meryem Aktoz emekliye ayrıldı
A+
A-
18.08.2023
380
ABONE OL

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meryem Aktoz’un emekliye ayrılması nedeniyle, Tıp Fakültesi Ratip Kazancıgil Derslik Binası Amfi Salonu’nda bir tören düzenlendi. Aktoz için düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, öğretim üyeleri ve eşi Prof. Dr. Tevfik Aktoz katıldı.

Aktoz’un özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende ilk söz alan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata oldu. Akata, “O, iyi bir doktordur ama aynı zamanda iyi bir insandır. İyi insan değilseniz iyi hekim değilsinizdir. Onun ayrılışının öğrenciler için büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Bazı insanlar varlığı ile sevindirip, yokluğu ile üzerler. Meryem, varlığı ile sevindirip, yokluğu ile üzecek biri.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Meryem Aktoz’un merhametli bir doktor olduğunu belirterek, ayrılışının çok ani ve erken olduğunu ifade etti. Aramızdan evladının yanında olmak için ayrıldığını belirttiği Meryem Aktoz’a, “Burada çok güzel bir iz bıraktın. Biz buradayız, bir gün yine dönmek istersen yuvan her zaman sana açık olacak” dedi.

Prof. Dr. Meryem Aktoz, 33 yıllık meslek hayatının 24 yılını bu Üniversitede geçirdiğini söyleyerek, ayrılmanın çok zor olduğunu ifade etti. “Trakya Kardiyoloji benim için çok önemli. Geriye döndüğümde hep güzel şeyler hatırlıyorum. Burada çok emeğim var ama bu bir bayrak yarışı, bundan sonra da arkadaşlarımız aynı şekilde devam ettirecekler.” şeklinde konuşan Aktoz, üzerinde emeği olan hocalarına ve birlikte huzur içinde çalıştığı iş arkadaşlarına teşekkür etti.

Ardından Prof. Dr. Meryem Aktoz’u yetiştiren ve Tıp Fakültesinin kurucu hocalarından olan emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültaç Özbay söz aldı. Özbay, Meryem Aktoz’un özverili ve gayretli çalışmalarından söz ederek, yaşamının bundan sonraki kısmında da mutluluk ve başarı diledi.

Son olarak Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, Meryem Aktoz’la aynı serviste stresli zamanlarda birlikte çalıştıklarına değinerek, Aktoz’un ana bilim dalındaki tek kadın öğretim üyesi olarak herkesten çok çalıştığını vurguladı. “Onunla gurur duyuyoruz, Ona sağlıklı ve mutlu bir emeklilik hayatı diliyorum” şeklinde konuştu.

Tören, Prof. Dr. Meryem Aktoz’a Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından hediye takdim edilmesiyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.