Dolar 35,4856
Euro 36,4774
Altın 3.091,70
BİST 9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne 12°C
Açık
Edirne
12°C
Açık
Paz 11°C
Pts 8°C
Sal 11°C
Çar 13°C

Taybıllı; “5 Aralık 1934 kadın hakları mücadelesinin gurur günüdür”

Taybıllı; “5 Aralık 1934 kadın hakları mücadelesinin gurur günüdür”
5 Aralık 2024 06:35
273

“5 Aralık 1934, Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkının tanındığı, Cumhuriyetimizin en önemli reformlarından birinin hayata geçtiği tarih olarak, kadın hakları mücadelesinin gurur günüdür.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu ve Cumhuriyetimizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınını sadece ev içinde değil, toplumun her alanında eşit bir birey olarak görmüştür. Atatürk’ün “Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarıdan fazla zayıflamış olur” sözü, kadınların toplumsal hayattaki rolüne verdiği önemi açıkça ortaya koymaktadır.

Atatürk’ün öncülüğünde, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından hayata geçirilen bu reform, yalnızca bir hakkın teslimi değil, kadınların yaşamın her alanında eşit bir birey olarak yer almasının başlangıcıdır. Ancak bu kazanım, mücadelenin sonu değil, başlangıcıdır. Bugün, kadınlarımızın hala iş hayatında, siyasette ve toplumsal yaşamda maruz kaldığı ayrımcılığı ortadan kaldırmak, şiddete ve eşitsizliğe karşı mücadeleyi sürdürmek, CHP’nin en büyük önceliklerinden biridir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınların hayatın her alanında eşit haklarla yer almasını savunmaya devam edeceğiz.

5 Aralık, geçmişte elde edilen kazanımları kutlama günü olduğu kadar, gelecekte eşit ve özgür bir Türkiye’yi inşa etme yolunda sorumluluklarımızı hatırlatma günüdür. Çünkü biliyoruz ki “Kadınlarını geri bırakan toplumlar, geride kalmaya mahkûmdur.”

Kadınlarımızla hep birlikte omuz omuza, daha eşit bir Türkiye için mücadeleye devam!”

Harika Taybıllı

CHP Edirne İl Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.