TEMA VE UZUNKÖPRÜ…
TEMA Vakfı Edirne Uzunköprü’de Gönüllü İlçe Sorumlusu Arıyor!
Çok üzüldüm bu haberi daha doğrusu ilanı görünce inanın.
Doğru olmadığını arzuladım.
Benim Kasabam Uzunköprü’de ilanla Tema Gönüllü İlçe sorumlusu aranıyor.
Temanın amaç ve gayesini, çalışmalarını, hedeflerini ve sorumluluklarını çok iyi bilen ve hayata geçirme konusunda öncü olmuş ve olabilecek o kadar fazla insan tanıyorum ki.
Ama bir sorumlu bulunamamış ki, böyle bir yola baş vurulmuş.
Sadece Uzunköprü değil, Trakya’nın birçok il ve ilçelerindeki sorumluluk sahibi insanlar Tema’nın yıllardır sürdürdüğü çalışmaları yakinen takip edip yardımcı olmuştur.
Gazeteci ve Televizyon programcısı olarak bu konuda birçok haberler Programlar ve inceleme gezilerine katılmış biri olarak bilhassa Trakya TV sorumlusu olduğum dönemde etkin roller üslenmiştim.
Lüleburgaz Tema Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu’nun bu konudaki özverili çalışmalarını bilen ve basına taşıdığı olumsuzlukları haber yapanların başındaydım.
Edirne de Gazeteci değerli kardeşim Orhan Doğan da sorumluluk üslenerek Edirne Tema Gönüllüsü görevini bir süre yürüten fedakarlardan biridir.
Türkiye’de 880 bini aşkın gönüllüsünün desteği ile faaliyetlerini sürdürmekte olan TEMA Vakfı Edirne Uzunköprü’de Gönüllü İlçe Sorumlusu Arıyor!
İnşallah ben yanlış yorumlamış olurum.
Uzunköprü de Tema Vakfına gönüllü sorumlu bulunamadığı için böyle bir ilan ile aranıyor olmasını asla kabullenemiyorum çünkü.
Birazda Tema ile ilgili bilgilendirmeler
yaparak yazımı noktalamak istiyorum.
TEMA‘nın açılımı Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı‘dır.1992 yılında Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı sonrasında Türkiye’nin iki saygın iş adamı, Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit, uluslararası arenada henüz çok yeni olan bu kavramları Türkiye’ye kazandırmaya ve hayatlarını adadıkları doğa korumayı örgütlü hale getirmeye karar verdiler.
Tema’nın açılımından da anlaşılacağı üzere çevreci vakıf olduğu görülmektedir. TEMA’nın kuruluş nedeni ise “Türkiye Çöl Olmasın” sloganından da anlaşılacağı üzere erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunmasıdır. TEMA’nın kuruluş nedenlerini ve amaçlarını maddeler halinde sıralamak gerekirse;
–Erozyona karşı mücadele etme
–Ağaçlandırma yapma ve ağaçları koruma
–Doğal varlıkları koruma
–Toprağı koruma
–Türkiye’nin çöl olmasını engelleme