Dolar 32,3654
Euro 34,7356
Altın 2.393,62
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne 19°C
Yağmurlu
Edirne
19°C
Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C

“Esnafımızı gıdada yaşanan enflasyonun sorumlusu gibi görmeyelim”

“Esnafımızı gıdada yaşanan enflasyonun sorumlusu gibi görmeyelim”
19 Nisan 2024 16:14
178

EDİRNE TATLICI BÜFECİ KEBAP VE LOKANTACILAR ESNAF ODASI BAŞKANI HARUN ÖZEN SON GÜNLERDE TELEVİZYON KANALLARI VE SOSYAL MEDYADAN CAFE VE RESTAURANTLARLA İLGİLİ ÇIKAN HABERLERE TEPKİ GÖSTERDİ. ÖZEN, YAPTIĞI AÇIKLAMA DA ŞUNLARI KAYDETTİ;

Esnafımızı gıdada yaşanan enflasyonun sorumlusu gibi görmeyelim.

Serbest piyasa ekonomi modeli piyasada arz ve talep oluşturur.

Mevkisine ve hizmetin kalitesine göre değişen işletme  giderlerine maliyet hesabı yaparak tabi ki fiyat farklılıkları oluşacaktır.

“Meselenin üstesinden esnafımızı hedef göstererek gelemeyiz.”

Dünyanın en pahalı enerjisini kullanıyoruz, en pahalı Emtia ve en pahalı Et’ini kullanıyoruz.

GV, SGK, KDV, Kira, Stopaj, POS ,Banka, Online satış komisyonları ve daha bir sürü dolaylı vergi. Yetişmiş kalifiye eleman arayışı içinde dolgun maaş vermekten bunalmış ,ayakta kalma mücadelesi vermekteyiz.

Vergi dairelerine bir göz atalım, esnafımızın yarısından fazlası borç batağında, yapılandırma üstüne yapılandırma yapmaktadır.

Tabi ki vatandaşın alım gücünü gözetmekteyiz, oluşan enflasyon işlerimize olumsuz yansımaktadır ama yine de elimizden gelen fedakarlığı ziyadesi ile yapmaktayız, kimse bizi günah keçisi göstermeye kalkmamalıdır.

Devlet Vergi toplama modelini, işin kolayına giderek tüketici ve ücretli  üzerinden endekslemiş. Son zamanlarda herkes kredi kartı kullanmaya başladı, kart komisyonları, Online satış komisyonları ve Kurye hizmetleri maliyetlerimizi çok yükseltmekte, büyük ortaklarımız haline gelmişlerdir. Bu durum haliyle tüketiciye yansımaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.