Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Edirne 25°C
Az Bulutlu
Edirne
25°C
Az Bulutlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 25°C
Per 26°C

Rektör Tabakoğlu’na “Liderlik Mükemmeliyeti Ödülü (Leadership Excellence Award)”

Rektör Tabakoğlu’na “Liderlik Mükemmeliyeti Ödülü (Leadership Excellence Award)”
7 Mayıs 2024 13:08
260

Kosova İşletme ve Teknoloji Üniversitesi (UBT) kampüsünde düzenlenen UBT ve Trakya Üniversitesi Uluslararası Teknoparkının açılış törenine katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, UBT senatosu tarafından “Liderlik Mükemmeliyeti Ödülü (Leadership Excellence Award)” takdim edildi.

Kosova İşletme ve Teknoloji Üniversitesinde (UBT) düzenlenen etkinlikte, Prof. Dr. Tabakoğlu, Balkan üniversitelerini bir araya getirme gayreti ve bu konuda göstermiş olduğu üstün başarı nedeniyle liderlik ve çabalarını onurlandırmak amacıyla UBT tarafından ödüle layık görüldü.

Törene, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, UBT Rektörü Prof. Dr. Edmond Hajrizi, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Kosova Türkiye Büyükelçisi Tunç Angılı ve Kosova Hükümeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka gibi önemli isimler katıldı.

Rektör Hajrizi, Prof. Dr. Tabakoğlu’nun, Balkan üniversitelerinin değerlerini ve standartlarını tanıtma ve konsolide etmedeki liderlik ve katkılarını takdir ettiğini ifade ederek “Bugün burada Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na ‘Liderlik Mükemmeliyeti Ödülü’nü vermek için bu töreni düzenliyoruz. Bu ödül, değerlerimizin geliştirilmesine sağladığı olağanüstü katkı ve üniversitelerin Balkan Üniversiteler Birliğine entegrasyonunda gösterdiği liderlik nedeniyle Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na verilmektedir. Özellikle akademik personelin ve öğrencilerin, bilimsel araştırmacıların ve kültürel alışverişlerin desteklenmesini entegre ettiği için bu ödüle layık görülmüştür. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun kalitenin korunmasında ekiplere liderlik etmesi ve dış kurumsal değerlendirmelerde sunduğu katkılar oldukça önemlidir.” dedi.

Kosova İşletme ve Teknoloji Üniversitesi’nin, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katkılarıyla Balkan Üniversiteler Birliğinin bir parçası olduğunu vurgulayan Rektör Hajrizi, UBT ve Trakya Üniversitesi arasındaki iş birliği neticesinde Teknopark’ı oluşturduklarını söyledi. Rektör Hajrizi, Kosova’ya ve Balkanlara sağladığı katkılardan dolayı Rektör Tabakoğlu’na teşekkür ederek, isminin her zaman için UBT’de en özel yerde yer alacağını ifade etti.

“Bu ödülü şahsım, üniversitem ve Türkiye için memnuniyetle alıyorum.” sözleriyle konuşmasına başlayan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin Balkanlar misyonu ve vizyonuyla hareket eden, Balkanları önceleyen bir üniversite olduğunu vurguladı. Balkan Üniversiteler Birliği’nin (BUA) tarihçesine, gerçekleştirilen toplantılara ve BUA’nın vizyonuna dair bilgilendirmelerde bulunan Rektör Tabakoğlu “17 Üniversite ile Edirne’de kurulan bu Birliğin, şu anda 12 Balkan ülkesinden 92 üyesi bulunmaktadır. Tiran’da gerçekleştirilecek toplantıda 100 geçkin üyeye sahip bir Birlik olacağız. Biz her zaman için Balkanları bir araya getirmek, birleştirmek ve barıştırmak için çaba sarf ettik ve bunun için çalışmaya da devam edeceğiz.” dedi

Yalnızca Balkan Üniversiteler Birliği olarak değil, Trakya Üniversitesi olarak da bölgede pek çok faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Tabakoğlu, Kosova’nın Trakya Üniversitesi için özel bir yeri sahip olduğunu söyledi. Trakya Üniversitesinin merkezdeki yerleşkelerinden birisinin isminin Kosova Yerleşkesi olduğunu vurgulayan Rektör Tabakoğlu “Kosova’dan 403 öğrencimiz bulunuyor. 600’den fazla da mezunumuz var. Yetiştirdiğimiz öğrenciler Kosova ve Türkiye’yi birleştirmekte önemli bir rol oynamaktadır. Her yıl 1000’e yakın Kosovalı hastayı üniversite hastanemizde tedavi ediyoruz. Bütün imkanlarımızı Kosova halkının hizmetine sunuyoruz.” dedi.

Teknopark konusuna da değinen Rektör Tabakoğlu “Son zamanlarda Teknopark konusunda çok hızlı bir başarı örneği gösterdik. 7 yıl önce 17 şirketle başladığımız Teknopark serüveni, Müdürümüz Özgür Özdemir ile beraber 127 şirkete ulaştı. Bu potansiyeli Balkanlara da taşımak istedik. Cengiz Çesko ile başlayan öykümüz değerli Rektörümüz Hajrizi’nin üniversitemizi ziyareti ile de taçlanmış oldu. Değerli Rektörüm Hajrizi’yi çok takdir ediyorum. Çok dinamik, hızlı düşünen, çabuk karar veren ve çok yapıcı bir kişilik. İnanılmaz bir hızla Teknopark projesini hayata geçirdi. Teknoparkta genç beyinler AR-GE çalışmaları yapacak, bir takım buluşlar gerçekleştirecek. Buradan çıkacak bir başarılı girişim şehrin ve ülkenin kaderini değiştirebilir.” diyerek burada çok büyüyüp, gelişeceğine inandığı önemli bir çalışmanın temelini attıklarını söyledi.

Kosova ile Türkiye’nin kardeş ülkeler olmasının yanı sıra üniversitelerin de artık kardeş üniversiteler olduğunu vurgulayan Rektör Tabakoğlu, kendisine verilen “Liderlik Mükemmeliyeti Ödülü” için UBT Rektörü Prof. Dr. Edmond Hajrizi ve senato üyelerine teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.